Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταβερνες με παιδοτοπο - παιδική Χαρά (Αττική) & Kid-Friendly Εστιατόρια

1. Ταβέρνα του ΤΕΛΗ που βρίσκεται απέναντι από την μονή Πεντέλης (τηλ. 210 8040484)

2. Το ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, στα Σπάτα (Δημάρχου Χρ. Μπέκα 64, Σπάτα, τηλ.  210 6632059) που έχει παιδότοπο. Στέκι του Ανδρέα έχει κ στο Χαλάνδρι αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι εκεί υπάρχει παιδότοπος...

3. www.anemomylos.com - (Χειμάρας 7, Ν. Ερυθραία. Τηλ. 210-8070969)
Πρόσβαση απο την εθνική οδό , έξοδο Βαρυμπόμπης.
Πολύ καλό. Πήγαμε 2 οικογένειες Ιούνιο 2014. Ανοιχτός μεγάλος χώρος, με παντού ίσκιο και είναι κατάλληλο ακόμα και για μεσημέρι. Υπάρχει μια μικρή παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια. Φαγητό / service μια χαρά.

4.  Στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχει πίσω από τον Κένταυρο μια μικρή παιδική χαρά με τσουλήθρες και τεχνητο γκαζόν. Ακριβώς δίπλα τραπεζάκια για μας. Εννοείται ανοιχτός χώρος.



5. Στην Νέα φιλαδέλφεια έχει αναφερθεί σαν μαγαζί με παιδική χαρά και ο Μπαρμπαλέξης (Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα, 210 2583415). Δεν έχω πάει όμως και δε το ξέρω αν ισχύει.

6. Στα Βριλήσσια, επανω στη ρεματιά υπάρχει καταπληκτικό πάρκο με καφετέρια-μεζεδοπωλείο. Τα τραπέζια μπροστά ακριβώς στη μία (από τις πολλές) παιδικές χαρές που υπάρχουν στο πάρκο. Ιδανικός χώρος για το καλοκαίρι. Εδώ.

7. Νότος Cafe στην Παραλία Βούλας, περίπου στο Ασκληπίο Καφέ & Φαγητό. Έχει χώρο αριστερά δεξιά του καφέ με  γκαζόν, μεγάλο πλακόστρωτο δρομάκι δίπλα από την θάλασσα για ποδήλατο / βόλτα με καρότσι (κάτω από τα δέντρα!), παιδική χαρά δίπλα απο το καφέ.

8. Tαβέρνα «Μανάρας» Σ.Σ Αφίδνες. Θα βρείτε εξαιρετικά παϊδάκια και απίστευτες σταβλίσιες μπριζόλες, φρέσκες τηγανητές πατάτες και πεντανόστιμα συκωτάκια. Η ταβέρνα διαθέτει και παιδική χαρά.Δες εδώ. Επίσης εδώ.

9. Το "Funmily"  http://www.funmily.gr/, Πεντέλης 114 - Μαρούσι / Μελλίσια (210 8105300). Με   Παιδότοπο και προσωπικό, έχει φαγητό . Έχει σίγουρα μέσα χώρο (για χειμώνα) άλλα δεν ξέρω για καλοκαίρι τι λέει.

10. Ο "Βλάχος" στην Πάρνηθα

11. Λουτσα ουζερι Ο ΚΑΒΟΣ ειδικα αν κατσεις μπροστα μπροστα τα παιδια παιζουν στην αμμουδια σε αποσταση αναπνοης με μας

12. Ταβέρνα "ο Βασίλης" στη Νέα Μάκρη. Με παιδότοπο στον εσωτερικό χώρο. Σούπερ φαγητό!

13. Ταβέρνα Ποσειδωνία στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων προς Δροσιά- Αγ. Μηνά (Οδός Αθ. Διάκου). Με πολύ χώρο έξω και εξωτερική παιδική χαρά. Το φαγητό όμως ...ανάλογα την ημέρα...

14. Kid Friendly Dinning

15. Ο Μύθος στην Ανάβυσσο (50ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, 2291037665, Ανάβυσσος[Χάρτης]).

16. Ο Τάσος στο Αιγάλεω (ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΥ , 12 244, 210 5616106)

17. Η Γιορτή , στο Χαιδάρι (Τέρμα Ιεράς Οδού – πάρκο Μονής Δαφνίου, Χαϊδάρι. Τηλ. 210 5326163)

18.Το Μπαλκόνι , στην Ραφήνα (Λεωφόρος Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, τηλ. 22940 75888)

19. Η Πισίνα στην Μαρίνα Ζέας (Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Φρεαττύδα. Τηλ. 210 4511324-5)

20. Balux The House Project , Γλυφάδα (Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας. Τηλ. 210 89 83 577)

21. Folie Meze, Mεταμορφώσεως 27 & Κωνσταντινουπόλεως, Mοσχάτο, τηλ. 210 4831382. Διαθέτει παιδότοπο με φύλαξη.

22. Στην Κάτω Κηφισιά, η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Θανόπουλος δεξιά) διαθέτει 2 μεγάλες παιδικές χαρές, ένα αεροπλάνο (!) και ένα αναψυκτήριο πάνω στην πλατεία με τραπεζάκια έξω ανάμεσα στις 2 παιδικές χαρές, μικρό τραμπολίνο, αυτοκινητάκια με κέρμα , κτλ

23. Στην Λ.Ηρακλείου, στα Σύνορα με Λυκόβρυση / Πεύκη , γωνία Ηρακλείου και Αγίου Λουκά υπάρχει η πλατεία Αγίου Λουκά όπου διαθέτει τραπεζάκια στην πλατεία και άπλα για τα πιτσιρίκια να τρέχουν ... Δεν έχει όμως παιδική χαρά.
Λίγο πιο πάνω στην Αγίου Λουκά υπάρχει μεμονωμένη παιδική χαρά και ένα ακόμα μαγαζάκι κοντά της (Ρακόπετρα).

24. La Pasteria, Δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει παιδότοπος άλλα είναι kid-friendly εστιατόριο με παιδικά μενού μέχρι αλλαξιέρες για μωρά...

25. TGI Fridays : Δεν έχει παιδότοπους άλλα συγκαταλέγεται στα εστιατόρια "φιλικά προς παιδιά" με παιδικά μενου, μπαλόνια, χαρτιά ζωγραφικής.

Άλλες Δραστηριότητες για παιδιά 

1. Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα . Το γνωστό. Boys will love it.

2. Μουσείο Πυροσβεστικής στην Παιανία - Έξοδο 15 (credits to my wife!)
Πολύ καλή βόλτα. Το μουσείο πολύ ωραίο και για μικρούς και για μεγάλους και bonus οι πυροσβεστικές στην αυλή του μουσείου (οι παλαιές για τους μεγάλους και οι νέες για τα πιτσιρίκια) όπου τα πιτσιρίκια μπορούν να κάτσουν για λίγο στο τιμόνι (!) φορώντας κράνος πυροσβέστη (!!) για φωτογραφία.... Ετοιμαστείτε για "δεν πάω σπίτι μου απόψε" καταστάσεις.

3. Μουσείο Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Τατοίου.
Πολύ καλό. Το Πολεμικό Μουσείο έχει 5 αεροπλάνα ενώ αυτό έχει 105. Ανοιχτά αν θυμάμαι καλά μόνο ΣΚ. Μπαίνεις απο την είσοδο του αεροδρομίου, αφήνεις ταυτότητα και σε παίρνει στρατιωτικό πούλμαν να σε πάει στον χώρο του μουσείου.

4. Το Πάρκο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (credits to my wife again).
Πολύ καλό. Δεν πήγαμε στο ίδρυμα αλλά μόνο στο Πάρκο. Με καλό καιρό είναι τέλειο. Έχει ένα κανάλι για "παιδική" ιστιοπλοία με μικρά καραβάκια , και το πάρκο ως πάρκο είναι ωραίο. Ειδικά στην άλλη πλευρά του πάρκου που συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του δήμου Καλιθέας υπάρχουν διάδρομοι για τρέξιμο , παιδικές χαρές, όργανα γυμναστικής υπαίθρια, χώρος για ποδήλατα , κτλ.

5. Βόλτα με το Magic Bus στην Αθήνα, βόλτα με το τρενάκι που ξεκινάει απο το Σύνταγμα καθώς και βόλτα με το τράμ (αγαπημένη βόλτα Σύνταγμα - Νέα Σμύρνη και βόλτα στο Πάρκο Νέας Σμύρνης).

6. Εθνικός Κήπος στο Ζάπειο / Σύνταγμα
Δεν έχω πάει , αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Έχω ακούσει μέχρι και ότι τριγυρνάνε κατσικάκια (!) που τα ταίζεις... (!!). Βόλτα του στυλ "πάμε να ταίσουμε κατσικάκια".

7. Πάρκο Φλοίσβου , απέναντι απο την Μαρίνα Φλοίσβου. Personall experience. Ωραίος χώρος , πάρκο, δέντρα, δίπλα θάλασσα, 7-8 παιδικές χαρές θεματικές ανά ηλικία (!), κιόσκια, καφέ εντός του πάρκου με δικιά του μικρή παιδική χαρά , και bonus το τραμ που περνάει απέξω (we love trains).

8. Avenue στο Μαρούσι , ειδικά ο ανοικτός παιδότοπος πάνω στην Ταράτσα. Φουσκωτά, τρενάκια, κτλ. Έχει και κλειστό παιδότοπο (volta) για τον χειμώνα που επικοινωνεί με τον πραγματικά τεράστιο υπαίθριο παιδότοπο.

9. Ο παιδότοπος Volta στο Metro Mall στον Αγ. Δημήτριο - Βουλιαγμένη. Σε κλειστό χώρο , ωραίος.

10. Ο Παιδότοπος του Σεφερλή στο Περιστέρι - SeferLand. Μου άρεσε πολύ, απόλυτα θεατρικός / θεματικός παιδότοπος με θέμα τον βυθό της θάλασσας και τα πειρατικά καράβια.
Όλος ο παιδότοπος είναι ένα πειρατικό καράβι (!) στημένος σε επίπεδα , με είσοδο (ισόγειο - πρώτο επίπεδο) στον βυθό κάτω από το καράβι με ψάρια να κρέμονται, χταποδάκια μεγάλα για μπαρ (!), δύτες να αιωρούνται - κολυμπάνε, τραμπολίνα, φουσκωτά κτλ. Highlight: Κοιτάς πάνω και βλέπεις την καρίνα του πειρατικού πλοίου που ξεκινάει απο τον επόμενο όροφο. Έχει και χώρο για βρέφη ενός - δύο ετών). Στα αρνητικά η τιμή του (8 ευρώ)

11. Ο Παιδότοπος Παραμύθι στην Νέα Ιωνία. Καλός για χειμώνα, καλή τιμή εισόδου (4 ευρώ)

12. Ο παιδότοπος στο MacArthurGlen. Πολύ καλός, μεγάλος ανοιχτός χώρος, τρενάκια, φουσκωτά, παιδική χαρά , τραμπολίνα χαμός. Αξίζει το βραχιόλι.

13. Τα Αηδονάκια στο Μαρούσι. All times Classic Λούνα Πάρκ. Αξίζει η προσφορά με το βραχιόλι και τις 3 μάρκες δώρο.

15. Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Πηγές:
1. http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=68099
2. Τα σχόλια σας!
3. Οι βόλτες μου!
3. http://www.mama365.gr/16604/tavernes-me-paidotopo-faghto-kai-diaskedash-gia.html
4. http://www.mama365.gr/311/9-estiatoria-katallhla-gia-mikroys-kai-megaloys.html
5. http://singleparent.gr/kathimerina/diaskedasi/kafeteries-kai-tavernes-me-paidotopo/

Όποιος γνωρίζει και άλλες ταβέρνες, παρακαλώ να προσθέσει..!

6 σχόλια:

zavolies είπε...

o paidotopos mas
www.zavolies.gr

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο φαγητο εχει ¨ο μυθος¨ στην αναβυσσο που παμε κ τρωμε και εχει κ παιχνιδια σε ενα σημειο εξωτερικος χωρος. Δε ξερω ομως τηλεφωνα ειναι επι της παραλιακης στο ρευμα προς αθηνα περιπου στο 50χιλιομετρο αν υπολογιζω καλα.

Ανώνυμος είπε...

Ταβέρνα με παιδότοπο και καλό φαγητό είναι και ο Τάσος στο Αιγάλεω για τους δυτικούς...

monaxoss είπε...

Μπράβο παιδιά, έτσι να μεγαλώνει η λίστα .... Πλέον εκτός απο την ανηψιά μου, αυτό το καλοκαίρι θα πηγαίνω και με τον νεοφερμένο υιο!

Ταβέρνα με παιδότοπο στην Πάρνηθα είπε...

Η ταβέρνα ο Βλαχος στο 19 χιλ στη λεωφόρο Πάρνηθος διαθέτει παιδότοπο με οπτική επαφή απο τους γονείς, γρήγορο σερβιρισμα, δωρεάν χώρο σταυθμευσης και πολυ χαμηλες τιμες.

Ανώνυμος είπε...

Άθλιο φαγητό. Πανάκριβο για αυτά που προσφέρει. Ποιος παιδοτοπος; Δύο τσουληθρες κ κάτι κούνιες κ δεν έχουν χώρο να σταθούν τα παιδιά. Κίνδυνος ατυχήματος για μικρότερα παιδιά από τις κούνιες. Καλά για απόδειξη μην περιμένεις να πάρεις. Άθλιο